Nieuws over vaccineren bij honden

Uit recent onderzoek is gebleken dat niet alle pups voldoende beschermd zijn om na hun puppyspuitjes een jaar te wachten om te hervaccineren.  In de praktijk wil dit zeggen dat als je wacht tot de honden 1 jaar oud zijn om hun eerste herhaling te geven er een aantal dieren bij zijn die enkele weken of zelfs maanden onbeschermd rondopen. 

Om dit te vermijden hebben we bij Animal Care Center ons vaccinatieprotocol aangepast:  we vaccineren nog altijd op 8 weken en 12 weken, maar de eerstvolgende herhaling zal zijn als de pup 6 maanden wordt.  Daarna vaccineren we jaarlijks zoals vroeger.   Wat we ook nog veranderd hebben is dat we niet meer alle jaren vaccineren tegen honden- en kattenziekte.  Deze vaccins moet maar om de 2 jaar herhaald worden.  De rattenbeetziekte blijft jaarlijks te doen.

Dus samengevat; vaccineren op 8 en 12 weken ouderdom, dan op 6 maanden en daarna jaarlijks, maar niet met alle vaccins.

Als dit niet zo duidelijk is mag je ons natuurlijk altijd contacteren, maar eigenlijk hoeven jullie niets te doen, want we sturen steeds een briefje als het nodig is om jullie huisdieren te vaccineren.

Print Friendly, PDF & Email