Reverse sneeze

We plaatsen dit filmje van een hond die last heeft van reverse sneezing (omgekeerd niezen) omdat we  de laatste tijd meer en meer bezorgde mensen in de praktijk over de vloer krijgen, die vrezen dat hun hond aan't stikken is.  Soms is dit natuurlijk terecht, maar heel dikwijls gaat het over een reverse sneeze. (omgekeerd niezen). Hoewel het er zeer alarmerend uitziet, is het onschadelijk.  Het is eigenlijk een poging van je hond om een irritatie in de keel weg te "hoesten/niezen".  Meestal is er zelfs geen echte irritatie, maar gaat het over de huig en het gehemelte die elkaaar in de weg zitten.  Eigenlijk kan je gewoon wachten tot het over is, maar om niets te doen lijkt raar.  Het beste is om over de keel te wrijven en tegelijk het hoofdje wat omhoog te houden zodat de hond slikt en dan is het voorbij.  Gaat het echt niet over neem je best contact met ons op.

Print Friendly, PDF & Email