Vakantiechecklist

Checklist vakantie:

 

 

 • Paspoort

Als je een landsgrens passeert, is een Europees dierenpaspoort verplicht voor honden, katten en fretten ! Stamboompapieren kunnen nuttig zijn om mee te nemen. Zeker wanneer er mogelijke verwarring zou kunnen ontstaan met in het buitenland “gevaarlijke” en verboden hondenrassen.

 • Hondsdolheidvaccinatie en chippen

Ook verplicht voor honden, katten en fretten die de grens overgaan!

 • Aanvullende eisen

Sommige landen hebben aanvullende eisen met betrekking tot invoer van huisdieren. Op de site www. www.health.belgium.be/nl/dieren  staan per land alle eisen vermeld. Neem alle officiële documentatie mee.

 • Teken, hartworm en zandvliegen

Afhankelijk van het gebied waar u naar toe gaat is het verstandig te beschermen tegen hartwormen, teken en zandvliegjes die ernstige ziekten kunnen overbrengen. Alle producten hiervoor zijn bij ons voorradig, met de correcte uitleg indien nodig.

 • Voeding

Heeft u voldoende voeding bij u voor de hele vakantie? Dit is vooral belangrijk wanneer uw huisdier speciale dieetvoeding heeft.

 • Medicijnen

Heeft u voldoende medicatie bij zich om de vakantie mee door te komen? Belangrijk als uw dier permanent medicatie nodig heeft, maar ook pijnstillers, medicatie tegen reisziekte en iets tegen diarree zijn altijd handig om bij te hebben. Een ontsmettingsproduct en eventueel verband zijn nuttig, ook voor uzelf.

 • Telefoonnummers

Zet het telefoonnummer van Animal Care Center in uw telefoon wanneer dat nog niet het geval is. U mag ons altijd bellen en we zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen.

 • Drinkbak voor onderweg.
 • Halsband/riem/muilband

In sommige gebieden/landen moeten honden verplicht aangelijnd en/of gemuilkorfd. De lokale toeristeninformatie kan u hierbij helpen, maar het is best dat u alles mee hebt. Maak aan de halsband een kokertje met de adresgegevens van de vakantiebestemming

 • Foto van huisdier

Neem een foto van uw huisdier mee, voor het geval dat u uw huisdier kwijtraakt op bestemming.

 •  Speeltjes

Dit behoeft geen uitleg!

Print Friendly, PDF & Email